Tutorial : Background dekat body

Picture credit to : Afiq


Salam. Aku nak ajar kau buat baca dekat tajuk :) Tutorial ne di requrest oleh Faten. Dea tanya background tou yang kale pteh 2,,,kecik cmna u bt. Dekat mana ?. Oke , sila tengok dekat picture. Kalau korang cari dekat blog aku. Korang takkan jumpa white colour polka dots. Sebab aku dah delete. Muahaha. Jom start !.


one Edit HTML --> ctrl F --> cari kod dekat bawah ne
#outer-wrapper {


two Da jumpa ?. Bagus !. Copy kod di bawah di bawah kod tadi ;

background-image: url(URL IMAGE);


tiga Da siap !. SAVE !.

Kalau tak bole. Cakap aww !. Mana laa tahu aku bole bantu :) Dah jadi ?. Komen post ne ;)

13 ♥ (s):

n-a-j said...

um taley lhaa sumpah doe cm new nie nk tanye leh tak? header tepi tuh cm new erk :)

ツTyra ツ said...

@n-a-j

hedaer tepi ?. @@

najlaa said...

huh ==' oke2 now sye carik kode nieh an asl tade?
huk3 T.T

Siti Nur Shafiqah said...

nape tk jadi ek ? dh letak code tu , tapi background blog yg bertukar .

eyca ramdzan said...

eyhh , saye tkde #outer-wrapper { tu laa .
mcm mane nk watt ?

bumbumeyh said...

sy xde kod tuh lha ,mcm mne ? -,-

ツTyra ツ said...

@najlaa

cube pastekan dekat bawah kode ini --> #content-wrapper {

ツTyra ツ said...

@Siti Nur Shafiqah

background blog betukar ? means ?

ツTyra ツ said...

@Siti Nur Shafiqah

background blog betukar ? means ?

ツTyra ツ said...

@eyca ramdzan


cube pastekan dekat bawah kode ini --> #content-wrapper

ツTyra ツ said...

@bumbumeyh


cube pastekan dekat bawah kode ini --> #content-wrapper

Fathiah said...

takk jadii ! sedihhh :'( background blog yg betukarr .

ツTyra ツ said...

@Fathiah

really ? mayb awk salah paste kot